portrc2bet_linda_1Ideen bag Minimii er Linda Stenbergs, der indtil Minimii blev realiseret, arbejdede i reklamebranchen. Med sin sans for mode, lækkert design og kvalitet – kombineret med et liv som travl mor til tre – fik hun ideen tilbage i 2007.

Linda var på jagt efter et dukkehus til sine to ældste døtre. Hun stødte på flere huse, der enten så amerikanske eller ‘victorianske’ ud. Hun tænkte:

“Det kan ikke være rigtigt, at dukkehusene skal se så ‘u-danske’ ud. Der burde være et hus á la vores eget hjem…” Ideen begyndte at vokse – og på et tidspunkt nåede hun frem til:

“Hvad er mere dansk end Arne Jacobsen?”.

Efter nogle måneders research om Arne Jacobsen og hans værker, faldt valget på Arne Jacobsens hjem som skulle realiseres som et Minimii dukkehus.

"Når nu det skulle være, hvad vil være mere nærliggende end at tage hans eget hus", forklarer Linda. Det er også Arne Jacobsens første eksempel på den moderne, funktionalistiske stil, som han siden hen er blevet verdensberømt for. Og så virkede huset godt i miniature-størrelse: "Et smukt dukkehus, som man som voksen gerne vil have stående fremme i stuen."

Til et moderne hus hører også smarte møbler, og da de ikke var at finde på markedet tog Linda kontakt til Fritz Hansen, som heldigvis var meget åbne og interesseret i at Arne Jacobsens møbler blev udført i en lille miniature udgave.

At det så senere skulle vise sig, at lige netop de små møbler blev modtaget med stor begejstring fra kunder i hele verden, det kan kun bekræfte at ideen tilbage i 2007 var en rigtig god idé.