Arne Jacobsen

asfd

Arne Jacobsen (1902-1971) er en af de mest anerkendte danske arkitekter og designere fra det 20. århundrede. Aktiv indtil det sidste kvitterer han for hen mod 300 værker inden for både arkitektur og industriel design: Huse, offentlige bygninger, idrætshaller, landskabskunst, møbler, tekstiler, tapeter, lamper, bestik, glas samt andre brugsgenstande.

Arne Jacobsens designs er i dag, om end 50 år gamle, mere populære end nogensinde. Enkel, eksklusiv, funktionalistisk og samtidig sensuel – en designstil, som gør værkerne tidløse.

  • 1924 Dimitteret fra Teknisk Skole i København
  • 1924-1927 Kunstakademiets Arkitektskole i København
  • 1927-1929 Medarbejder hos stadsarkitekten i København
  • 1956-1965 Professor på Kunstakademiet i København
  • 1930- til sin død i 1971 Egen tegnestue

"...Arne Jacobsens uddannelse var helt efter tidens opskrift: Først realskole, derefter fire år i Teknisk Skole (1920-24), i murerlære i ferierne og så Kunstakademiets Arkitektskole, som han klarede på tre år (1924-27). Året efter fik han guldmedalje for et projekt til et nyt nationalmuseum i Klampenborg.

Egentlig ville Arne Jacobsen have været kunstmaler, og han var en fremragende tegner og akvarelmaler med øje for mangfoldighed og kontraster. I 1929 tog Arne Jacobsen afsked med nyklassicismen og bekendte sig til den nye internationale stil, funktionalismen, bl.a. ved at tegne en futurisk-moderne udstillingsbygning."

Læs mere på Fritz Hansens website (på engelsk)

Det er især møbelklassikerne som "Myren", "Syveren" og "Ægget", som har gjort Arne Jacobsen verdensberømt. De er alle gode eksempler på hans enestående formsprog. Det kendetegnes ved, at møblerne ser ud som om de er tegnet i én enkel - ubesværet - streg.

Hvor Arne Jacobsens bygninger er tegnet igennem til mindste detalje, findes der stort set kun tegninger af hans industrielle designs, som producenterne selv udførte. Jacobsens tegning var i bedste fald en hastig skitse, udført på et lille stykke papir. Den kreative dialog fandt nemlig sted i tæt samarbejde med modelmagere, håndværkere og teknikere - på værkstedet og i tre dimensioner. (kilde: "Arne Jacobsen - Arkitekt & Designer", Dansk Design Center).

Alle Arne Jacobsens møbler i 1:1 kan købes hos Fritz Hansen A/S.